Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigation

U bent hier: Home / Onze boeken / Studie boeken / Kookboek van de Amsterdamsche Huishoudschool 2

Kookboek van de Amsterdamsche Huishoudschool 2

Dit is de twaalfde druk van het Kookboek voor de Amsterdamsche Huishoudschool, uit 1951. Met informatie over de inrichting van de keuken, het keukengerei, het bewaren van levensmiddelen, de samenstelling van de maaltijden, het dekken van de tafel etc. Dit kookboek is samengesteld door C.J. Wannée die jarenlang werkzaam was als lerares koken en voedingsleer aan de Amsterdamse huishoudschool. Dit receptenboek is in de eerste plaats bedoeld als handleiding bij het onderwijs in koken. Daarnaast is het bedoeld als praktische hulp voor de gewone huisvrouw om 'de chronische eentonigheid in het dagelijkse menu' zo veel mogelijk te voorkomen. Alle in dit boek opgenomen recepten zijn berekend voor zes personen. De eerste druk, die in 1910 verscheen, blijkt een succes te zijn. Van de ingenaaide boeken a fl 1,75 en de gebonden uitgaven a fl 2,25 worden in de eerste twaalf jaren 41.000 exemplaren verkocht! En nog altijd staat Wannées Kookboek op menige boekenplank en wordt het beschouwd als een van de beste basiskookboeken die ooit zijn verschenen. In 2001 verscheen de 26ste druk. Deze twaalfde druk dateert uit 1951 en werd herzien en bewerkt door R. Lotgering-Hillebrand. This publication contains 12th edition of the Cookery book for the Domestic science school in Amsterdam. With information on how to organize the kitchen, kitchen utensils, preservation of food, preparation of meals, setting the table etc. Edition: 1951.


Wat heb ik gevonden? De website voor gedigitaliseerde boeken, opnieuw uitgegeven in een digitaal formaat. Ontwikkeld om de innovatieve technieken van EasyData breder bekend en toepasbaar te maken. Powered by